Takläggning

Vi lägger alla typer av tak

Vi är en takläggare som har vana och erfarenhet av alla typer av tak och av arbete med alla tänkbara material. Oavsett vilket typ av material du väljer till ditt tak så använder vi alltid det bästa materialet. Det finns tydliga skillnader i kvalitet och vi arbetar endast med material och produkter som vi vet är hållbara.

Underarbetet är även det avgörande. Det spelar ingen roll vilken kvalitet materialet håller. Finns det inget gediget och grundligt arbete under materialet så kommer taket att få en kortare livslängd än förväntat. Vi sätter största fokus på att först göra det omfattande grundjobb som krävs, därefter så hugger vi in på att lägga taket. Det gör skillnad.

Vilket material ska du då välja? Vi går igenom lite snabbt om för- och nackdelar med olika takmaterial och förhoppningsvis så kan vi genom detta underlätta ditt val:

Tegel: Tegelpannor är det mest populära valet i Sverige och har så varit sedan urminnes tider. Fördelen med tegel är att det är väldigt estetiskt tilltalande och att taket blir mer personligt. Tegel förändras över tid och på samma sätt som ett vin så blir det bara bättre med åren. Nackdelen är att tegel är ganska känsligt för smällar. En gren som faller ned kan skada pannorna och det kräver regelbunden översyn. Dessutom är det förhållandevist dyrt.

nytt tak med tegelpannor i Örebro

Betongpannor: Betongpannor är ett billigare material än tegel - men som kan se ut på ett imiterande sätt. Betong går att få i vilka kulörer som helst och det är ett material som är väldigt tacksamt att lägga. Ett väldigt bra val! Man ska dock veta att betong är tungt och att det kan påverka husets konstruktion. Vi undersöker gärna dina möjligheter om du vill ha betongpannor på ditt tak. Det passar inte alla hus.

Plåt: Ett plåttak idag kan läggas utan skarvar vilket ger ett snyggt, sobert och tilltalande tak. Plåt är hållbart och det är dessutom fördelaktigt sett till det minimala underhåll som krävs. Du behöver aldrig oroa dig för exempelvis snöskottning då den glatta ytan gör att allt glider av. Nackdelen är att plåt isolerar ljud sämre. Regnar det så kommer det att höras inomhus.

Papptak: Dagens papptak erbjuder ett avsevärt mycket bättre skydd och hållbarhet än föregångarna. Det är ett  tak som främst passar på tak med låg lutning. På exempelvis moderna villor med platta tak så är papp den enda lösningen. Nackdelen är att papptak har en betydligt kortare livslängd.

Vi lägger tak som håller i längden